Scroll Top

Klantcase: Detacheerder van verlieslijdend naar goed renderend

Een middelgrote detacheerder van IT-personeel in het zuiden van het land heeft De Bespaarders gevraagd op te treden als sparringpartner voor hun directie. Ondanks het grote en kwalitatief hoogwaardige klantenbestand én het uitstekend ingerichte proces om de juiste kandidaten te vinden bij de juiste aanvragen, bleef de winstgroei achter bij de groei in omzet.

De organisatie kende feitelijk twee uitdagingen: Ten eerste de acute noodzaak om het dreigende gebrek aan continuïteit om te zetten in stabiliteit, ook als basis voor toekomstige groei., maar tegelijkertijd waren onvoldoende middelen beschikbaar om te investeren in optimalisatie en stabilisatie.

Snel te realiseren aanpassingen in het administratieve proces en debiteuren- en crediteurenbeleid vormden de basis voor een snelle verbetering van de liquiditeitspositie op korte termijn. Daarnaast hebben een uitgebreide analyse en aansluitend aanpassingen in het salesproces, het inhuurproces en de medewerkersbetrokkenheid geleid tot hogere marges bij gelijkblijvende tarieven. Tegelijkertijd is de klanttevredenheid gelijk gebleven en de medewerkerstevredenheid zelfs toegenomen.

Het bedrijf heeft nu weer een goed rendement en is klaar voor de toekomst.

Meer weten over hoe we uw organisatie kunnen optimaliseren? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op.

Besparen kan ook leuk zijn.